سلام خدمت همه شما همراهان عزیز سایت پاپی کافی، امروز اینجاییم تا میزان آشنایی با ظروف مخصوص کافی شاپ  که در سراسر دنیا اغلب مورد استفاده قرار می گیرند را در شما افزایش دهیم. همچنین با خواندن این مقاله متوجه خواهید شد که کدام ظرف مخصوص کدام نوشیدنی است. شما عزیزان برای بالابردن اطلاعات خود در زمینه انواع نوشیدنی های کافه می توانید به صفحه آموزش باریستا نیز مراجعه فرمایید.

انتخاب تجهیزات مناسب با ظاهری شیک و فوق العاده برای کافه، در درجه اول اهمیت قرار دارد؛ چرا که افرادی که به کافه مراجعه می کنند، برای سرو نوشیدنی یا هر خوراکی موجود در کافه، دوست دارند در وهله اول با ظروف شیک و مد روز روبه رو شوند و سپس با اشتهای بیشتری خوراکی خود را نوش جان می کنند.
شاید فکرکنید که تهیه ظروف مخصوص و منحصر به فرد برای کافه خودتان، شما را با هزینه های بالایی روبه رو می کند، اما تجربه نشان داده است که هر چقدر درکنار کیفیت کار شما، ظاهر تجهیزات هم بروز و با کیفیت باشند، طبعا بازدهی کافه و میزان رضایت مشتری های کافه شما بالاتر خواهد رفت و به تعدادمشتری های شما افروده خواهد شد.

بدون شک آشنایی با ظروف مخصوص کافی شاپ را میتوان قسمت مهمی از راه اندازی اولیه و هویت دهی به مجموعه کافه رستوران دانست. به صورت کلی ظروف را میتوان به ظروف بار گرم و بار سرد، آشپزخانه و سرو تقسیم کرد، پس با ما همراه باشید تا به بررسی هر یک از آن ها بپردازیم.

 

ظروف بار گرم

 

برای انتخاب  و آشنایی با ظروف مخصوص کافی شاپ، باید به این نکته بسیار مهم توجه کرد که نوشیدنی های کافه به دو دسته نوشیدنی های سرد و گرم، قابل تقسیم بندی هستند. پس ظروف مصرفی برای هر دسته با یکدیگر متفاوت است.
مثلا در انتخاب ظروف برای نوشیدنی های گرم باید به جنس ظرف، رنگ آن و هم چنین ظاهر زیبای آن توجه کرد.
شاید برایتان جالب باشد و ممکن است سوال پیش بیاید که چرا باید به رنگ ظروف حاوی نوشیدنی های گرم توجه کرد؟
پاسخ ما به شما این است که رنگ تاثیر به سزایی در گرم باقی ماندن نوشیدنی دارد.

 

چند فنجان کنار هم

 

تجهیزات بار گرم

 

از جمله بار گرم های محبوب و پر طرفدار کافه، می توان به انواع قهوه ها، چایی ها، دمنوش ها اشاره کرد.
معمولا برای قهوه از ماگ های سرامیکی کوچک سفید رنگ استفاده می کنند و برای چایی از لیوان های شیشه ای که حتما برای سهولت و راحتی مشتری دسته دار باشد، استفاده می کنند و برای دمنوش ها هم یا از لیوان در دار یا فرنچ پرس ها که همه انواع مختلفی دارند، استفاده می کنند.

بطور کلی، انتخاب درست و آشنایی با ظروف مخصوص کافی شاپ، خود مهارت و سلیقه کافه دار را می رساند و یکی از ترفند های جذب مشتری محسوب می شود.

این تجهیزات در کافه ترجیحا باید از جنس سرامیک لعاب دار باشند که در رنگ ها و سایز های مختلفی بستگی به نوع نوشیدنی متفاوت هستند.

توجه داشته باشید دلیل استفاده از ظروف سرامیکی این است که نوشیدنی های گرم، تماما باید انتقال حرارت کمتری با محیط داشته باشند و استفاده از ظروف بلور و شیشه ای اصلا استاندارد نیست. میتوان برای سرو نوشیدنی هایی مثل موکا، کارامل ماکیاتو، ماکیاتو و… هم از فنجان های سرامیکی سایز کاپوچینو استفاده کرد.

 

لیوانهای مخصوص کافی شاپ

 

لیوان ها برای سرو لاته و کاپوچینو  از جنس سرامیک و فنجان های دسته دار میباشد، فنجان های لاته حجم 250-350 میلی لیتر و فنجان های کاپوچینو حجم 150-220 میلی لیتری میباشند، همانطور که ملاحظه کردید فنجان های لاته بزرگتر از کاپوچینو هستند. نکته ی مهم در انتخاب ظروف مخصوص کافی شاپ برای سرو لاته و کاپوچینو این است که دارای دهانه ای باز به صورت دایره ای با قطر حدود 3-4 سانتی متر باشند تا برای اجرای طرح ها و آرت زدن روی نوشیدنی قهوه به مشکلی بر نخورید.

 

در کنار نوشیدنی های لاته و کاپوچینو میتوان شکلات، بیسکوییت، کوکی و شکر را سرو کرد. البته در فنجان کاپوچینو میتوانید  آمریکانو را نیز سرو و به جای نعلبکی تخته ی سرو مناسب با فضای کافی شاپ را استفاده کنید.

 

فنجان های اسپرسو عمدتا دارای حجم 90 میلی لیتر و از جنسشان سرامیک است که در آن میتوان قهوه های ریسترتو، اسپرسو و لانگو را سرو کرد. فنجان ها معمولا همراه با نعلبکی برای سرو شکلات، بیسکوییت و… در کنار قهوه می باشد.

 

انتخاب نوع و رنگ تجهیزات بار گرم میتواند بر حسب کانسپت گذاری مدرن یا سنتی انتخاب شود. رنگ های سنتی میتواند سرامیک با لعاب فیروزه ای یا قرمز باشد و کانسپت های مدرن فنجان هایی با رنگ های زرد، قرمز، مشکی و سفید انتخاب شود البته باید طبق چیدمان دکور و فضای کافه باشد تا از لحاظ هارمونیک با هم در تناسب باشند.

 

ظروف بار سرد

 

تصویر کارتونی از لیوان ها

 

 

بار سرد کافه، شامل نوشیدنی های مایع و یا خوراکی های خوشمزه ای که نیمه جامد محسوب می شوند، است.
از جمله نوشیدنی های سرد مایع را می توان به انواع آبمیوه ها و اسموتی ها اشاره کرد و نوشیدنی های نیمه جامد مانند شیک ها و بستنی ها هستند.
پس ترکیبات هر نوشیدنی می تواند تعیین کننده نوع ظروف از لحاظ شکل و ظاهر هندسی آن ، حجم و موارد دیگر باشد.
برای مثال نوشیدنی هایی که خود دارای ظاهری زیبا هستند و در رنگ های متنوع سرو می شوند، را می توان در لیوان های شفاف و بی رنگ ریخت.
جلوه های نوشیدنی های مایع را شکل هندسی ظروف تعیین می کند،یا خوراکی نیمه جامد را که قابل تزئین باشند در ظروف کوتاه ترمی ریزیم تا تزئین آن نمایان شود.

با توجه به گستردگی که بارسرد و مهارت میکسولوژی دارد، آشنایی با ظروف مخصوص کافی شاپ در این حوزه بسیار متنوع اند، که با توجه به نوع نوشیدنی، گارنیش، نوع یخ و رسپی ها کاملا متفاوت میباشند. در ادامه خواهید دید که وسایل بار سرد بسیار گسترده تر از تجهیزات بار گرم هستند.

 

به صورت کلی تهیه ی نوشیدنی سرد را میتوان توسط دو تکنیک شیک و مادل انجام داد.

 

در روش اول از شیکر و یخ استفاده می شود که نوشیدنی و محتوات آن بعد از ترکیب شدن با هم توسط صافی یا استرینر از هم جدا می شوند و نوشیدنی نهایی که قبلا در شیکر توسط یخ خنک شده داخل لیوان ریخته میشود. در تکنیک مادل مواد تشکیل دهنده در لیوان ریخته و توسط وسیله ای به نام مادلر به خوبی ترکیب میشوند (بدون حضور یخ) سپس نوشیدنی سرد با صاف کردن مایع و یخ آماده ی استفاده می باشد به همین دلیل لیوانهای مخصوص کافی شاپ که در این حوزه مورد استفاده قرار می گیرند باید دهانه باز تر و ضخامت بیشتری داشته باشند.

 

تجهیزات بار سرد

 

تجهیزات بار سرد

 

برای آشنایی با ظروف مخصوص کافه در بخش بار سرد، لیوان های کولین، های بال، تامبر، پیلسنر، پینت، واین، مارتینی، مارگاریتا و شات ها باید توسط تکنیک شیک کردن نوشیدنی تهیه شود. در این گلس ها میتوان از یخ خورد شده استفاده کرد.

 

توجه شود در تهیه ی نوشیدنی سرد همیشه قبل از تهیه نوشیدنی ظروف بار سرد را توسط یخ خنک کنیم تا بعد از تهیه تغییر دمایی نداشته باشیم.

 

قطعات یخ در نوشیدنی سرد میتوانند به سه نوع یخ کراش،یخ کراد و قطعه یخ استفاده شوند که در یخ کراش قطعات یخ توسط دستگاه های خرد کن برقی به ریز ترین حالت خرد میشوند و باید در نوشیدنی هایی که زمان سرو بالایی ندارند استفاده شود چون در زمان کمتری آب و باعث کاهش شدت طعمی در نوشیدنی ما میشوند. یخ کراد توسط دستگاه های یخ خرد کن دستی خرد می شوند و قطعات حاصل کمی بزرگتر از کراش هستند. قسمت سوم قطعات یخ به صورت درشت میباشد که برای ایجاد لایه و کم کردن سرعت ریزش نوشیدنی در فنجان ها استفاده می شود. (منظور یخ با کیفیت بدون وجود حباب هوا میباشد)

 

لیوانهای مخصوص کافی شاپ

 

ظروف شیشه ای پایه دار و با ارتفاع بالا را میتوان برای نوشیدنی هایی که تکنیک لیر و لایه ای دارند استفاده کرد این نوع لیوان ها حجمی حدود 200 میلی لیتر دارند. این لیوانهای مخصوص کافی شاپ به دلیل قطر کم و ارتفاع زیادشان برای ایجاد لایه های متفاوت در نوشیدنی مناسب هستند.

 

لیوان های کازابلانکا با حجمی حدود 280-350 میلی لیتر و ضخامت بالایی که دارند برای تهیه ی نوشیدنی های لیموناد و موهیتو به روش مادل مناسب هستند. (قبل از استفاده از لیوان ها حتما سرد شوند)

 

لیوان اسموتی بر خلاف بقیه ظروف بار سرد که بدون دسته هستند ،دارای دهانه ای بزرگ و مسطیلی شکل و دارای دسته ونی نوشیدنی میباشد زیرا مشتری بتواند قبل از اینکه اسموتی (ترکیب میوه ی یخ زده وافزودنی ها) شکل و طعم خود را از دست بدهد استفاده کند.

 

ظروف سرو کافی شاپ

 

ظروف سرو کافی شاپ

 

از دیگر لیوانهای مخصوص کافی شاپ میتوان به مسکو و جولیپ اشاره کرد که اغلب از جنس مس هستند. این ظروف مخصوص کافی شاپ برای  تهیه ی نوشیدنی هایی مانند موهیتو و لیموناد استفاده می شوند و نوشیدنی ها در این فنجان ها دارای یخ می باشد که حس خوبی به مشتری در زمان استفاده از نوشیدنی می دهد.

 

لیوان های تیکی تاکی (تیکی ماگ) که معمولا از جنس سرامیک می باشند و به شکل های مختلف تندیس، مجسمه و… موجود می باشند. این لیوان ها اولین بار توسط ارنست گارنت جهانگرد آمریکایی در بار های هالیوود ابداع شد و الهام گرفته از سفر خود به جزایر پلی نزی است که این ایده را طراحی کرد. نوشیدنی هایی که در این لیوان ها تهیه می شوند باید دارای یخ کراش شده و طعم های استوایی باشد.

 

ظروف مخصوص کافی شاپ

 

در خصوص آشنایی با ظروف مخصوص کافی شاپ در بخش آشپرخانه، می توان آن ها را به دو کانسپت مدرن وسنتی تقسیم کرد، که ظروف مدرن اغلب دارای رنگ های مشکی و جنس های آهن و چوب هستند، ظروف سنتی آشپزخانه اغلب سفال و سرامیک اند که رنگ های سفید و آبی با طرح های سنتی در انواع مختلفی موجود می باشد.

 

ظروف مورد نیاز آشپزخانه باید بشقاب در سایز های مختلف، ماهی خوری، ارد، سس خوری، استیک و… باشند که قبل از خرید ظروف، باید از کارشناس راه اندازی کافی شاپ مشورت بگیرید تا صرفه جویی در هزینه و بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

 

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *